BIROUL MANAGEMENTUL PROBLEMATICII DE GEN

Femeile, pacea și securitatea - ceremonie anulă de premiere
10.02.2022
Astăzi, 10 februarie, șeful Biroului managementul problematicii de gen din Ministerul Apărării Naționale, locotenent-colonel Manuela Bercea, desemnat Punctul Focal Național, a participat la ceremonia anuală organizată de către Departamentul Afaceri Globale Canada, în cadrul Programului de decernare a premiilor ???????, ????? ?̦? ???????????.

Evenimentul a fost găzduit de doamna Melanie Joly, ministrul afacerilor externe al Canadei, şi a fost organizat virtual pe platforma pentru video-conferințe Zoom.

Invitații speciali ai evenimentului au fost domnul Marc Miller, ministrul pentru relațiile coroană-indigeni (Minister of Crown-Indigenous Relations), domnul Jean Lebel, președintele Centrului Internațional de Cercetare pentru Dezvoltare (President of the International Development Research Centre) și doamna Jacqueline O'Neill, ambasador pentru domeniul ???????, ????? ?̦? ??????????? (Ambassador for Women, Peace and Security).

Programul de decernare a premiilor ???????, ????? ?̦? ??????????? a fost lansat pentru a celebra cea de-a 20-a aniversare a ???????̦??? ???? ? ??????????? ?? ?????????? ?? ??? ???????, ????? ?̦? ??????????? și a fost gândit pentru o perioadă de cinci ani.

Scopul acestuia este de a identifica și îndepărta neajunsurile și lacunele ivite în procesul de implementare a Agendei ???????, ????? ?̦? ???????????, de a sublinia rolul și contribuţia societăţii civile și de a sprijini cercetarea în acest domeniu.

Programul a inclus acordarea a patru premii, două pentru Leadership, acordate reprezentanților societății civile, din partea Departamentului Afaceri Globale Canada, și două pentru cercetare, acordate reprezentanților mediului academic canadian, din partea Centrului Internațional de Cercetare pentru Dezvoltare.