BIROUL MANAGEMENTUL PROBLEMATICII DE GEN

Seminar româno-canadian cu tema „Women in missions abroad”
25.11.2021


Ieri, 24 noiembrie, șeful Biroului managementul problematicii de gen din Ministerul Apărării Naționale, locotenent-colonel Manuela-Elena Bercea, a participat la seminarul româno-canadian cu tema „Women in missions abroad”(„Femei în misiuni externe”) organizat la sediul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov.

Scopul seminarului româno-canadian cu tema „Women in missions abroad” îl reprezintă instruirea tinerei generații în vederea înlăturării stereotipurilor de gen și creșterea numărului femeilor în misiunile externe.

În cadrul seminarului au fost împărtășite lecții învățate, bune practici și au fost susținute prelegeri de către militari femei cu experiență în misiuni externe din cadrul forțelor aeriene canadiene, forțelor aeriene române și din cadrul Biroului managementul problematicii de gen.

Această activitate reprezintă o reiterare a importanței pe care Canada o acordă tematicii Femeile, pacea și securitatea, aspecte afirmate la începutul acestui an de către ambasadorul Canadei, doamna E.S. Annick Goulet, în cadrul întrevederii pe care a avut-o la sediul Ministerului Apărării Naționale cu secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, doamna Simona Cojocaru.

***
Oportunitatea desfășurării unei astfel de activități a reprezentat-o prezența în baza militară Mihail Kogălniceanu, începând cu luna august a acestui an, a unui detașament al Forţelor Aeriene Regale Canadiene, ce desfășoară misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing – eAP) sub comanda NATO, pe teritoriul României.