BIROUL MANAGEMENTUL PROBLEMATICII DE GEN

Cea de-a 76-a Adunări Generale a ONU, Rețeaua Punctelor Focale Naționale Femeile, pacea și securitatea, sub copreședinția Canadei și Uruguayului
17.09.2021


În vederea pregătirii celei de-a 76-a Adunări Generale a ONU, Rețeaua Punctelor Focale Naționale Femeile, pacea și securitatea, sub copreședinția Canadei și Uruguayului, a organizat în data de 16 septembrie un eveniment la nivel înalt, care a oferit ocazia înalților oficiali, șefilor organizațiilor regionale și reprezentanților naționali de a-și evidenția conducerea și acțiunile în implementarea agendei Femeile, pacea și securitatea.

S-au împărtășit experiențe, lecții învățate și bune practici referitoare la elaborarea și implementarea planurilor naționale de acțiune, participarea și conducerea deplină, egală și semnificativă a femeilor în toate eforturile de pace și securitate.

Rețeaua include acum 82 de state membre și 7 organizații regionale și joacă un rol esențial prin reunirea Punctelor Focale Naționale și Regionale responsabile de implementarea agendei Femeile, pacea și securitatea. România a fost reprezentată la activitate de către doamna locotenent-colonel Manuela-Elena Bercea – Punctul Focal Național.

În cadrul evenimentului s-a efectuat predarea formală a președinției rețelei de către Canada și Uruguay către Elveția și Africa de Sud, concomitent cu prezentarea unui scurt bilanț al activităților desfășurate în ultimii doi ani.


VIDEO EVENIMENT